Влада Молдови вирішила денонсувати ще сім договорів у рамках СНД

Кишинів. 3 серпня. ІНТЕРФАКС – Молдова вийде із семи договорів, підписаних у рамках СНД, повідомила в четвер пресслужба уряду країни з посиланням на відповідне рішення кабінету міністрів.

Більшість денонсованих документів стосуються енергетичного сектора. Ідеться про розірвання угоди з питань координації відносин між державами СНД у галузі електроенергії, підписаної в Мінську 14 лютого 1992 року; угоди про забезпечення паралельної роботи енергосистем країн-учасниць СНД, підписаної в Москві 25 листопада 1998 року; угоди про транзит енергоресурсів і електроенергії країн-учасниць СНД, підписаної в Москві 25 січня 2000 року.

Буде також денонсовано угоду про просування узгодженої політики у галузі транзиту нафти та нафтопродуктів магістральними трубопроводами, підписану в Москві 12 квітня 1996 року; рішення ради голів урядів держав-членів СНД про встановлення єдиного часу підвищення індексів приладів обліку електроенергії, що постачається міждержавними ЛЕП у країнах-членах СНД, підписане в Мінську 24 листопада 2006 року.

Крім того, денонсуються угода про співпрацю в забезпеченні єдності вимірювань часу і частоти, підписана в Бішкеку 1992 року, і угода про повернення культурних та історичних цінностей державам їх походження, підписана в Мінську 1992 року.

В останні два місяці парламент і уряд Молдови денонсували понад десяток угод у рамках СНД.

administrator

Related Articles