Унаслідок недбалості командира однієї з військових частин Києва держбюджету завдано збитків на 986 тис. грн – Офіс генпрокурора

Київ. 3 серпня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Правоохоронці повідомили про підозру командиру однієї з військових частин м. Києва за фактом недбалого ставлення до військової служби в умовах воєнного стану, а також підлеглим йому офіцерам – у зловживанні службовим становищем, повідомляє Офіс генерального прокурора.

“За процесуального керівництва Дарницької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центрального регіону повідомлено про підозру командиру військової частини за фактом недбалого ставлення до військової служби в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 425 КК України). Підлеглих йому офіцерів підозрюють у зловживанні службовим становищем (ч.ч. 1, 2 ст. 364 КК України)”, – ідеться в повідомленні, опублікованому в телеграм-каналі в четвер.

Слідство встановило, що “командири підрозділів надали командиру військової частини недостовірні відомості щодо нарахування і виплати збільшеної додаткової винагороди військовослужбовцям, які не брали участь у бойових діях”.

У свою чергу командир частини не перевірив документи, які були йому надані, й тим самим допустив безпідставне здійснення нарахованих виплат.

У результаті цих дій державному бюджету було завдано збитків на 986 тис. грн.

Досудове розслідування здійснює Територіальне управління ДБР, розташоване у м. Києві, оперативний супровід – Департамент військової контррозвідки СБУ.

Джерело: https://t.me/pgo_gov_ua/15180

administrator

Related Articles