"Тедіс Україна" оштрафовано на 548 млн грн за невиконання рішення АМКУ

Київ. 3 серпня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Верховний суд відмовив ТОВ “Тедіс Україна” в задоволенні касаційної скарги і залишив чинним рішення Антимонопольного комітету України (АМКУ), згідно з яким на компанію накладено штраф і пеню сумарно в розмірі 548 млн грн за невиконання в повному обсязі іншого рішення комітету.

“АМКУ у 2016 році визнав, що ТОВ “Тедіс Україна”, займаючи в період з 2013 до вересня 2015 року (включно) монопольне (домінувальне) становище на загальнодержавному ринку дистрибуції сигарет, зловживало ним. За порушення відповідача було оштрафовано на загальну суму понад 431 млн грн”, – повідомила пресслужба АМКУ.

Згідно з цим же рішенням комітет зобов’язав “Тедіс Україна” протягом двох місяців від дати його отримання припинити порушення, усунути причини їхнього виникнення та протягом трьох років щомісяця звітувати перед АМКУ за встановленою формою про ціни та обсяги реалізації сигарет.

Штрафи компанія сплатила частинами протягом 2017-2020 рр., проте додаткові зобов’язання не були виконані в повному обсязі. За це АМКУ в рамках нової справи знову оштрафував її на 274 млн 227 тис. 220 грн.

“У зв’язку з тим, що ТОВ “Тедіс Україна” після того, як рішення про відмову апеляційною інстанцією в задоволенні позовних вимог набрало законної сили, не сплатило штраф, накладений рішенням комітету від 17 березня 2021 року №151-р, до його розміру нараховувалася пеня. Оскільки станом на 3 серпня 2023 року відповідач не повідомив комітет про сплату штрафу, наразі вона становить 274 млн грн”, – пояснили в АМКУ.

Зі свого боку “Тедіс Україна” оскаржила другий штраф у госпсуді, який став на її бік, однак АМКУ звернувся зі скаргою до Верховного суду, який підтримав законність його рішення.

Постанова Верховного Суду, ухвалена на користь АМКУ, є остаточною і подальшому оскарженню не підлягає.

Джерело: https://amcu.gov.ua/news/tov-tedis-ukrayina-musit-splatiti-do-derzhbyudzhetu-548-mln-grn-shtrafu-ta-peni-za-rishennyam-amku-verhovnij-sud-ne-zadovolniv-kasaciyu-vidpovidacha?v=64cba19136cfc

administrator

Related Articles