Польський оператор PERN підтвердив, що пошкоджено одну з ниток західної ділянки нафтопроводу "Дружба"

Київ. 7 серпня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Польський трубопровідний оператор PERN у неділю повідомив про пошкодження однієї з ниток західної ділянки нафтопроводу “Дружба”, відновлення прокачування очікується у вівторок.

“Служби PERN досягли пошкодженої ділянки однієї з ниток західної ділянки трубопроводу “Дружба” в гміні Ходеч. Це магістраль, яка транспортує сиру нафту морських поставок на захід. Наразі тривають ремонтні роботи на нафтопроводі. Очікуваний час відновлення прокачування – ранок вівторка”, – йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що “на місці події продовжують працювати всі служби PERN, до робіт також залучено Державну протипожежну службу та Добровільну пожежну дружину. Також присутня спеціалізована компанія, яка з понеділка опікуватиметься рекультивацією ділянки, щоб повернути її до початкового стану”.

“Від початку заходу працює і контролює всю роботу кризова команда PERN, призначена відповідно до процедур антикризового управління”, – йдеться в повідомленні.

Раніше ЗМІ повідомляли, що одна з двох гілок нафтопроводу “Дружба” в напрямку Німеччини була відключена в неділю через витік на ділянці в Польщі. Друга гілка нафтопроводу функціонує без змін.

administrator

Related Articles