Очікування стимулів, збори за транзакції на ринку акцій, прогноз цін на свинину – огляд китайських ЗМІ

Шанхай. 7 серпня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Індикатор оцінки настрою головних економістів китайських компаній, який розраховує газета Yicai, у липні зріс до 50,46 пункту з 50,21 пункту в червні. Опитані виданням економісти очікують від влади КНР бюджетних, податкових і фінансових стимулів, які підтримали б приватний бізнес.

Головний економіст Changjiang Securities У Ге вважає, що китайському уряду слід вжити заходів для підтримки ринку нерухомості, щоб домогтися економічного зростання в 5% цього року. Його колега з Yingda Securities Чжен Хоучен убачає необхідність у розвитку системи соціального забезпечення для стимулювання зростання споживання в довгостроковій перспективі.

Зниження гербового збору для угод купівлі-продажу акцій у Китаї сприяло б активізації фондового ринку завдяки збільшенню доходу інвесторів, а також підтримало б прибутковість інвестицій в акції, що перебувають в обігу на біржі, і підвищило б оцінку сильних компаній, пише газета Beijing Business Today.

На гербовий збір, що становить 0,05% від розміру угоди для кожної сторони, припадає дві третини всіх витрат, пов’язаних із транзакціями на фондовому ринку КНР. Брокерські комісії зазвичай становлять близько 0,025% від суми угоди.

Звільнення інвесторів від сплати гербового збору за збитковими угодами допомогло б відновити довіру роздрібних інвесторів у той момент, коли їхні результати загалом доволі погані, йдеться в статті.

Ціни на свинину в Китаї, ймовірно, помірно зростуть у другому півріччі 2023 року, пише газета Securities Daily.

Трейдери зазначають, що вартість ф’ючерсів на свинину стійко підвищується три місяці поспіль. Складні погодні умови призвели до скорочення пропозиції на ринку в останні кілька тижнів і стрибка цін, зазначає аналітик CHNB Лі Біньбінь.

Водночас попит на свинину в найближчому майбутньому зростатиме з огляду на низку свят наприкінці вересня – на початку жовтня, пише газета.

Бункерувальник для заправки суден зрідженим природним газом (ЗПГ) Offshore Oil 301 розпочав обслуговування найбільшого у світі танкера класу VLCC у порту Гуанчжоу, повідомляє CNOOC, що є оператором ЗПГ-бункерувальника.

Offshore Oil 301 – перше таке судно, розроблене і побудоване в Китаї.

Бункерувальник минулої п’ятниці заправив VLCC 6,5 тис. кубометрів ЗПГ – цього обсягу палива вистачить на маршрут із Гуанчжоу в Європу і назад, зазначають у CNOOC.

administrator

Related Articles