Військові в Нігері посилюють безпеку, побоюючись іноземного втручання

Дубай. 7 серпня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Військові, які захопили владу в Нігерії, в понеділок запровадили додаткові заходи безпеки на ключових об’єктах інфраструктури, повідомляє агентство ЕФЕ.

Зокрема, посилено присутність військових спостерігається в столиці країни Ніамеї.

У столичному аеропорту військові ще в неділю запровадили додаткові заходи безпеки і попросили цивільний персонал поки що не виходити на роботу. Систему освітлення злітно-посадкових смуг відключено.

У ніч на понеділок військове керівництво Нігеру повідомило, що закриває повітряний простір у зв’язку з можливою інтервенцією деяких сусідніх країн.

26 липня стало відомо, що частина бійців президентської гвардії Нігеру виступила проти глави держави Мохамеда Базума, якого відсторонили від влади. Генштаб ЗС Нігеру підтримав бійців, які влаштували заколот.

Новим лідером країни було оголошено армійського генерала Абдурахмана Тчіані. У телезверненні до населення він заявив, що військові взяли владу у свої руки через низку проблем, що накопичилися в країні, зокрема економічних, а також через корупцію і відсутність безпеки.

ЕКОВАС, Євросоюз, Франція і низка інших держав засудили військовий заколот і зажадали звільнити Базума і відновити його на посаді президента.

administrator

Related Articles