Євроінтеграція стане сферою взаємодії України та Молдови

Київ. 23 серпня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Євроінтеграційний напрям стане однією зі сфер взаємодії України та Молдови після ухвалення рішення про початок переговорів про вступ двох країн до Європейського Союзу, заявив голова Верховної Ради Руслан Стефанчук.

“…євроінтеграційний напрям стане ще однією сферою для взаємодії законодавчої та виконавчої гілок влади обох країн”, – сказав Стефанчук під час робочої зустрічі з прем’єр-міністром Молдови Доріном Речаном у середу в Києві.

Як повідомила пресслужба апарату Верховної Ради, спікер парламенту висловив сподівання, що таке рішення ЄС ухвалить до кінця 2023 року.

Стефанчук подякував Речану за визнання парламентом Молдови Голодомору 1932-1933 років геноцидом українського народу і за те, що вона з перших днів повномасштабної агресії Російської Федерації відкрила кордони для громадян України.

“Понад 80 тисяч українців знайшли прихисток у вашій країні”, – зазначив голова Верховної Ради.

Окрім цього,з спікер висловив подяку Республіці Молдова за солідарність і підтримку територіальної цілісності України, наголосивши, що Україна також підтримує територіальну цілісність Молдови.

Стефанчук передав запрошення спікеру парламенту Молдови на другий парламентський саміт Міжнародної Кримської платформи, який відбудеться цієї осені в Празі.

administrator

Related Articles