Верховній Раді пропонують давати відстрочку від призову на військову службу працівникам АРМА – законопроєкт

Київ. 25 серпня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Верховній Раді пропонують розширити за рахунок співробітників Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА), перелік військовозобов’язаних, які не підлягають призову.

Відповідний законопроєкт №9644 Про внесення змін до статті 23 закону “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію” (щодо доповнення переліку військовозобов’язаних, які не підлягають призову на військову службу під час мобілізації), зареєстрований у Верховній Раді, повідомляє сайт парламенту.

Автори законопроєкту Олександр Ткаченко (фракція “Слуга народу”) та Антоніна Славицька (група “Відновлення України”) пропонують поширити право на відстрочку від призову на військову службу під час мобілізації на працівників АРМА.

Згідно з чинним законом "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію", не підлягають призову на військову службу під час мобілізації військовозобов’язані – працівники органів військового управління, військових частин (підрозділів), підприємств, установ та організацій Міністерства оборони України, Збройних сил України, Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації, Служби безпеки, Служби зовнішньої розвідки, Національної гвардії, Державної прикордонної служби, Національної поліції, Бюро економічної безпеки, Національного антикорупційного бюро, Державного бюро розслідувань, Державної виконавчої служби, Управління державної охорони.

administrator

Related Articles