Близько 600 пожежників борються з трьома великими пожежами в Греції

Рим. 28 серпня. ІНТЕРФАКС – Близько 600 пожежників, включно з підкріпленням з Європи, борються з трьома великими пожежами, які вирують цими днями в різних частинах Греції, передають у неділю європейські ЗМІ.

На північному сході Греції потужна пожежа палахкотіла близько дев’яти днів. За цей час вона охопила 77 тис. гектарів, знищила великі ділянки лісу, будинки в околицях міста Александруполіс. Жертвами пожежі стали близько 20 осіб. У її гасінні в неділю брали участь майже 300 пожежників, в операції задіяли сім літаків і п’ять вертольотів. Її вдалося ліквідувати.

Ще одна велика лісова пожежа вже кілька днів палає на околиці грецької столиці. У цій зоні над її гасінням працюють 260 пожежників, задіяно один літак і три вертольоти. Причини цих двох пожеж наразі не встановлено. Однак, місцева влада підозрює, що деякі невеликі загоряння почалися через недбалість або навмисні підпали.

Третя велика лісова пожежа почалася напередодні на острові Андрос, її гасять понад 70 пожежників, воду скидають із двох літаків і вертольотів. Імовірно, там причиною загоряння стали удари блискавки.

Минулого тижня в Греції щодня спалахували десятки загорянь на добу через спекотні посушливі погодні умови, ситуація ускладнюється через ураганні вітри. Греція звернулася по допомогу до європейських країн. ФРН, Швеція, Хорватія, Кіпр направили їй свої літаки, а пожежники з Румунії, Франції, Чехії, Болгарії, Албанії, Словаччини та Сербії допомагають гасити пожежі.

administrator

Related Articles