Кошти юросіб у Сенс Банку після націоналізації зросли на чверть, новий клієнт – "Укрнафта"

Київ. 28 серпня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Пасиви юридичних осіб у Сенс Банку (Київ, раніше – Альфа-Банк) за місяць після його націоналізації зросли на понад 5 млрд грн і станом на 28 серпня становлять понад 25 млрд грн, ідеться в пресрелізі фінустанови в понеділок.

“Сенс Банк активізував роботу фінустанови з корпоративними клієнтами та МСБ. Особливу увагу ми приділяємо державним установам”, – наведено в повідомленні слова члена правління банку Андрія Соколова.

Він зазначив, що банк уже давно співпрацює з такими підприємствами як “Укрзалізниця”, “Енергоатом”, “Нафтогаз України” тощо, а після націоналізації до цього переліку додалися нові імена, серед яких також націоналізована наприкінці минулого року “Укрнафта”.

Банк нагадав, що є уповноваженою фінустановою для виплати пенсій, грошової допомоги, виплат за загальнообов’язковим державним соціальним страхуванням і заробітної плати працівникам бюджетних установ. Також банк бере участь у поточних державних програмах і має намір долучитися до участі в реалізації нових ініціатив уряду, спрямованих на підтримку та відновлення економіки України.

Сенс Банк за розміром активів (близько 3,4% від активів усієї банківської системи – 96,637 млрд грн) на середину цього року посідав 11 місце серед 65 діючих банків України. Його націоналізували у двадцятих числах липня за спеціально ухваленим законом як системно важливий банк із мажоритарними акціонерами з "Альфа-Груп", які потрапили під санкції.

За даними фінустанови, банк обслуговує близько 3 млн фізичних, 55 тис. юридичних осіб і 85 тис. фізосіб-підприємців (ФОП). У банку працює близько 4 тис. співробітників.

Згідно з даними на 1 липня цього року, зобов’язання банку перед суб’єктами господарювання та небанківськими фінансовими установами становили 21,9 млрд грн, перед фізособами – 43,0 млрд грн.

administrator

Related Articles