Нардепи пропонують прирівняти корупцію під час війни до держзради

Київ. 30 серпня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Група народних депутатів із міжфракційного об’єднання (МФО) “Розумна політика” пропонує прирівняти покарання корупційних кримінальних правопорушень до державної зради на період воєнного стану в Україні.

Відповідний законопроєкт №9659 зареєстровано в парламенті 30 серпня. Його тексту наразі немає на сайті українського парламенту.

Водночас ініціатор документа – голова МФО “Розумна політика” Дмитро Разумков – у своєму телеграм-каналі повідомив, що запропоновано доповнити Кримінальний кодекс України статтею 111-3, і “корупціонерам світитиме 15 років за ґратами або довічне з конфіскацією майна”.

“Дуже важливий аспект, який ми передбачили в законопроєкті: цими питаннями мають продовжувати займатися профільні антикорупційні органи – НАБУ, САП і Вищий антикорупційний суд. А не СБУ, через яку влада зможе тиснути на своїх політичних опонентів і “хоронити” власні корупційні справи, покарання за які вимагає суспільство”, – уточнив Разумков.

Він також наголосив, що законопроєкт “не дає індульгенції нікому, до відповідальності можна буде притягнути кожного топпосадовця і чиновника середньої ланки, зокрема народного депутата, прем’єр-міністра, члена уряду, Офіс президента і самого главу держави”.

Як повідомлялося, 28 президент України Володимир Зеленський в інтерв’ю Наталії Мосейчук заявив про намір запропонувати Верховній Раді прирівняти корупцію у воєнний час до державної зради і повідомив, що відповідний законопроєкт буде внесено до Верховної Ради найближчого тижня.

Станом на 12:00 середи, 30 серпня, президентський законопроєкт на сайті Верховинної Ради не зареєстровано. Згідно з регламентом українського парламенту, цю ініціативу тепер може бути внесено як альтернативний законопроєкт протягом 14 днів після реєстрації основного проєкту №9659 від МФО “Розумна політика”.

Джерела:

https://itd.rada.gov.ua/billInfo/Bills/Card/42634

https://t.me/Dmytro_Razumkov_official/2260

administrator

Related Articles