ВАКС задовольнив позов Мін'юсту про стягнення з авіакомпанії "Волга-Дніпро" 6 авіадвигунів для літаків "Руслан"

Київ. 30 серпня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Вищий антикорупційний суд (ВАКС) у вівторок ухвалив рішення за позовом Міністерства юстиції у справі про застосування санкцій у вигляді стягнення в дохід держави шести авіаційних турбореактивних двигунів моделі Д-18Т серії 3 від ТОВ “Авіакомпанія Волга-Дніпро”, ТОВ “Волга-Дніпро-Москва”, Volga-Dnepr Logistics D.V., Volga Dnepr Airlines (Ireland) Limited, повідомляється на сайті відомства.

Зазначається, що двигуни можуть використовуватися на унікальних транспортних літаках АН-124 “Руслан” і АН-225 “Мрія”.

Відповідачі пов’язані між собою корпоративною структурою власності та входять до групи авіакомпаній “Волга-Дніпро”, що спеціалізується на наданні логістичних послуг із перевезення великогабаритних і надважких вантажів, використовуючи унікальні літаки АН-124-100 “Руслан”.

Авіакомпанію “Волга-Дніпро” засновано колишнім військовим льотчиком, підполковником ВПС СРСР Ісайкіним О. І. 1990 року. Як повідомляється на сайті Мін’юсту, компанія сприяла РФ у підготовці до повномасштабного вторгнення в Україну і надалі залучалася російським військово-політичним керівництвом до транспортування військової техніки територією країни-агресора. Також її залучали для прихованої доставки військових вантажів і товарів подвійного призначення в умовах санкційних обмежень, застосованих до РФ після початку повномасштабного вторгнення.

Раніше, 21 серпня ВАКС задовольнив позов Мін’юсту України до Міністерства оборони Білорусі, застосувавши до білоруської сторони санкції, передбачені п. 1-1 ч. 1 ст. 4 закону України “Про санкції”, унаслідок чого на користь держави були стягнуті авіаційний двигун АІ-25ТЛ №7082521100115 і повітряний стартер СВ-25ТЛ № 921032.

Як повідомлялося, 16 серпня Міністерство юстиції України подало позов до Вищого антикорупційного суду (ВАКС) про застосування санкції до авіаційної компанії “Волга-Дніпро” з метою стягнення на користь держави Україна шести авіаційних двигунів Д-18Т серії 3 для літаків Ан-124-100 “Руслан”.

Джерело: https://minjust.gov.ua/news/ministry/sud-uhvaliv-rishennya-u-spravi-za-pozovom-minyustu-pro-zastosuvannya-sanktsii-u-vidi-styagnennya-aktiviv-v-dohid-derjavi-do-tov-aviakompaniya-volga-dnipro?fbclid=IwAR3fAhH1qqle-Pr1ldPZ2CJw3YslvInKHtRk4g6nNeF7LSZBf-rRwzlxSv4

administrator

Related Articles