Окупанти використовували шкідливі програми для крадіжки даних зі смартфонів українських військових – британська розвідка

Київ. 4 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Національний центр кібербезпеки Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії (NCSC) спільно з міжнародними партнерами 31 серпня оприлюднив звіт про кампанію використання шкідливого програмного забезпечення, націленого на мобільні пристрої Android, які використовують українські військові.

“Шкідливе ПЗ, що отримало назву Infamous Chisel, використовувалося російським кіберугрупованням, відомим як Sandworm… Infamous Chisel забезпечує постійний доступ до даних зі зламаних пристроїв Android, а також їх зіставлення і фільтрацію. Сюди входять і застосунки для націлювання, які використовують українські військові. Infamous Chisel, найімовірніше, використовували для крадіжки конфіденційної військової інформації”, – повідомляють у звіті, оприлюдненому у твіттері Міністерства оборони Великої Британії в понеділок уранці.

Шкідливий застосунок Sandworm приписують Головному центру спеціальних технологій Головного розвідувального управління Генерального штабу РФ. “Ця діяльність демонструє тривале використання Росією кіберможливостей для підтримки вторгнення в Україну”, – наголошується в повідомленні британської розвідки.

Джерело: https://twitter.com/DefenceHQ/status/1698575355919859937

administrator

Related Articles