Парламентський комітет із нацбезпеки підтримав призначення Умєрова міністром оборони – нардеп Фріз

Київ. 5 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Парламентський комітет із питань національної безпеки, оборони та розвідки підтримав призначення Рустема Умєрова на посаду міністра оборони України, повідомила членкиня комітету Ірина Фріз (фракція “Європейська солідарність”).

“Комітет з нацбезпеки заслухав кандидата на посаду міністра оборони і одноголосно підтримав призначення Умєрова Рустема”, – написала вона на своїй сторінці у фейсбуці у вівторок увечері.

Як повідомлялося, 3 вересня президент України Володимир Зеленський заявив, що внесе до парламенту кандидатуру Рустема Умєрова на посаду міністра оборони.

Уранці 4 вересня міністр оборони Олексій Резніков подав до парламенту заяву про відставку із займаної посади, а Умєров зі свого боку – заяву про відставку з посади глави Фонду держмайна України (ФДМ).

На пленарному засіданні 5 вересня Рада підтримала відставку Резнікова з посади міністра оборони України та звільнення Умєрова із займаної ним посади керівника ФДМ, який він очолював із вересня 2022 року. Того ж дня президент України Володимир Зеленський вніс до Ради подання про призначення Умєрова на посаду міністра оборони.

Умєров – український політичний діяч, підприємець, інвестор і меценат, член української делегації на переговорах із Росією, делегат Курултаю кримськотатарського народу.

У 2019 році був обраний народним депутатом IX скликання від партії “Голос” (18-й номер у списку як безпартійний) і став членом однойменної фракції.

В українському парламенті обіймав посаду секретаря комітету з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій, національних меншин, а також був заступником члена Постійної делегації в Раді Європи і співголовою депутатського міжфракційного об’єднання “Кримська платформа”.

У вересні 2020 року Умєров увійшов до групи із розроблення державної стратегії деокупації Криму і Севастополя при Раді національної безпеки і оборони України (РНБО).

Джерело: https://www.facebook.com/Iryna.Friz/posts/pfbid02SHUA3NA2Xpbnzu1FMKgTZY3dvQh2sZVt1iJ8Gyj5Hmk7QQ3MrP2RNiDYbptfnkuVl

administrator

Related Articles