Американський виробник електрокарів Lucid може вийти на ринок Китаю

Ньюарк. 7 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Виробник електромобілів класу “люкс” зі США Lucid Group Inc. продовжує вивчати можливість виходу на китайський ринок – наразі без прив’язки до конкретної дати, повідомляє CNBC.

Раніше до Lucid приєднався ексглава китайської компанії Nio, що випускає електрокари, Чжу Дзянь, у завдання якого входитиме здійснення експансії на знайомому для нього ринку.

Китай – ймовірно, найбільший ринок електромобілів, який найшвидше розвивається, у зв’язку з чим американська компанія приділяє йому пильну увагу та інвестує кошти в підготовку продажу в країні, заявив головний інженер Lucid Ерік Бах в інтерв’ю виданню.

Точної дати початку роботи компанії в Китаї ще не визначено, додав він, наголосивши, що насамперед необхідно ретельно вивчити всі питання, пов’язані з виходом на новий ринок, зокрема, розробити виробничу і цінову стратегії.

У разі, якщо Lucid врешті-решт ухвалить рішення про продаж у Китаї, компанія зіткнеться з гострою конкуренцією, яка змушує місцевих виробників і американську Tesla регулярно знижувати ціни на свою продукцію.

Бах також анонсував плани з випуску першого автомобіля Lucid для масового ринку, однак, за його словами, говорити про масштабне виробництво такої моделі найближчим часом не доводиться.

Наразі компанія зазнає помітних труднощів: так, у березні Lucid скоротила 18% персоналу на тлі зниження попиту на продукцію, а за підсумками другого кварталу зафіксувала зростання чистого збитку майже в 3,5 раза.

Акції Lucid Group втратили в ціні 2,5% за підсумками торгів у середу. З початку поточного року їхня вартість зменшилася на 10%, тоді як індекс Nasdaq Composite за той самий період зріс на 33%.

administrator

Related Articles