Прибутковість 2-річних держпаперів США впала нижче 5% річних

Нью-Йорк. 7 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Прибутковість дворічних держоблігацій США продовжує знижуватися і опустилася нижче 5% річних на сильних статданих, повідомляє MarketWatch.

Індекс ділової активності у сфері послуг США (ISM Non-Manufacturing) у серпні збільшився до 54,5 пункту порівняно з 52,7 пункту місяцем раніше, повідомив днем раніше Інститут управління поставками (ISM). Таким чином, він досяг максимальної позначки за останні півроку. Це стало несподіванкою для аналітиків, які в середньому очікували його зниження до 52,5 пункту, зазначає Trading Economics.

Значення індексу вище 50 пунктів свідчить про посилення ділової активності у сфері послуг, нижче – про її ослаблення. Індикатор залишається вище цієї позначки вісім місяців поспіль.

Прибутковість дворічних US Treasuries під час торгів у четвер зменшилася до 4,99% річних порівняно з 5,03% на закриття попередніх торгів, десятирічних держоблігацій – до 4,27% річних із 4,28%. При цьому у тридцятирічних паперів вона практично не змінилася і становить 4,357% річних. Прибутковість “коротких” тримісячних бондів знизилася до 5,47% з 5,477% річних.

“Спред між дохідностями тримісячних і десятирічних паперів продовжує залишатися від’ємним і найбільшим в історії, за винятком періоду 1979-1981 рр., – зазначає головний економіст з питань США Cumberland Advisors Девід Берсон. – Рецесії завжди траплялися тоді, коли цей спред був таким широким, як зараз”.

Однак, додав він, останні зміни в грошово-кредитній політиці роблять терміни ймовірного спаду в економіці невизначеними.

administrator

Related Articles