МХП у 2024р. планує запуск центру навчання водінню

Київ. 7 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Агрохолдинг МХП, найбільший виробник курятини в Україні, запланував на 2023 рік курси підвищення кваліфікації водіїв щодо правил дорожнього руху, а на 2024 рік – початок діяльності центру навчання водінню, йдеться в матеріалах Міжнародної фінансової корпорації (IFC) щодо можливого кредиту компанії.

“Наразі на стадії планування перебуває центр навчання водінню, який розпочне свою діяльність у 2024 році. Центр використовуватиметься як практичний майданчик для підвищення кваліфікації водіїв”, – зазначено в документах.

Згідно з ними, загальний автопарк МХП налічує 690 вантажних автомобілів. У 2022 році було зареєстровано зростання дорожньо-транспортних пригод (ДТП) до семи, три з яких зі смертельними наслідками.

“У MHP немає транспортної політики. МХП не розробив План управління дорожнім рухом для своєї діяльності”, – констатує IFC перед згадкою про плани агрохолдингу в цій сфері.

Зазначається, що МХП також розглядає можливість впровадження стандарту ISO 39000 (безпека дорожнього руху) на корпоративному рівні.

Зазначається, що МХП розробить транспортну політику, здійснить оцінку дорожнього ризику і вживе заходів щодо мінімізації ризику ДТП, впровадить програми підвищення обізнаності про безпеку дорожнього руху вздовж ключових транспортних маршрутів до об’єкта в районах, визначених як високий ризик ДТП.

Також заплановано розробити/впровадити політику і процедури управління транспортними засобами, управління водіями та організації поїздок для зниження кількості ДТП.

Згідно з документом, коефіцієнт нещасних випадків зі смертельними наслідками (FAR) МХП у 2022 році зріс до 0,14 з 0,03 2021 року і нуля в і 2020 роком, що нижче за середній показник у ЄС (4,2; Велика Британія 8,61), але загалом ситуація з охороною праці вимагає поліпшення культури безпеки.

Крім того, МХП включить показник частоти пригод із втратою робочого часу (LTFIR) до звіту про моніторинг і надалі зосередить увагу на звітності й аналізі основних показників небезпечних умов праці та небезпечних ситуацій у рамках своїх ключових показників ефективності. Цілі встановлюватимуться, вимірюватимуться щомісяця і переглядатимуться керівництвом МХП, зазначається в матеріалах IFC.

За даними IFC, станом на 31 грудня 2022 року на МХП в Україні працювало приблизно 28,25 тис. співробітників (приблизно 39% із них жінки). Менше 5% (1282 особи) від загальної чисельності робочої сили є тимчасовими працівниками. 99% співробітників із загальної чисельності робочої сили працюють повний робочий день, і лише1% працюють неповний робочий день. МХП також наймає близько 1,9 тис. співробітників через сторонніх підрядників для роботи в птахівництві та м’ясопереробці, а також у будівництві та обслуговуванні, зазначено в документах на сайті IFC.

“На підприємствах МХП немає профспілок. Однак співробітники МХП реалізують своє право на свободу об’єднань і створюють неформальні організації працівників, через які співробітники беруть участь і консультуються з керівництвом кожного активу МХП”, – наголошується також у повідомленні.

Як повідомлялося, IFC із групи Світового банку планує відновити співпрацю з агрохолдингом МХП і надати кредит до $30 млн його “дочці” ТОВ “Вінницька птахофабрика” для фінансування модернізації та розширення потужностей заводу з виробництва біометану із сільськогосподарських відходів.

Виторг МХП у першому кварталі 2023 року збільшився на 34,7% до першого кварталу 2022 року – до $745,60 млн, а чистий прибуток становив $49,07 млн проти $108,25 млн чистого збитку (при цьому курсовий прибуток становив $4,18 млн проти курсових збитків $95,32 млн).

Джерело: https://disclosures.ifc.org/project-detail/ESRS/46415/mhp-loan-2023

administrator

Related Articles