Земельні аукціони на "Prozorro.Продажі" поповнили держбюджет на 1,67 млрд грн

Київ. 7 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – У системі “Prozorro.Продажі” з моменту відкриття ринку проведено 5,8 тис. успішних торгів із продажу та оренди землі, які поповнили бюджети різних рівнів на 1,67 млрд грн.

Як повідомило АТ “Prozorro.Продажі” на фейсбук-сторінці, у торгах встигли позмагатися 8,8 тис. учасників. У середньому за один земельний лот змагаються три учасники.

Середнє зростання ціни для завершених земельних торгів становить 72,5%.

Ще 742 аукціони перебувають на етапі укладення угоди.

До п’яти областей-лідерів за кількістю оголошених земельних аукціонів увійшли Київська, де було проведено 3412 аукціонів, Одеська (2246), Черкаська (1744), Львівська (1585) та Закарпатська (403) області.

Станом на 7 вересня 2023 року в системі “Prozorro.Продажі” оголошено понад 1,8 тис. земельних аукціонів, які перебувають на етапі прийняття заявок на участь.

Як повідомлялося, президент України Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення ефективності використання земель фізичними особами та суб’єктами державного сектору економіки”, який має усунути тіньові схеми у використанні державних сільгоспземель.

Джерело: https://www.facebook.com/prozorro.sale/posts/pfbid0hvMMC1etpgnmbobzuyFcDGMFun4AqCz6758jwLBx9vX3JrFtbprGJZvTp3oGPNQpl

administrator

Related Articles