ОГТСУ продовжує купувати газ на УЕБ, закупивши цього тижня 25,1 млн куб. м

Київ. 7 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – ТОВ “Оператор ГТС України” (ОГТСУ) 5 і 6 вересня купив на Українській енергетичній біржі (УЕБ) на середньостроковому ринку 25,1 млн куб. м природного газу за ціною від 15 398 до 15 420 грн за 1 куб. м без ПДВ.

“Оператор продовжує закуповувати газ для забезпечення власної господарської діяльності та стабільної роботи ГТС України в новому опалювальному сезоні”, – повідомила компанія в телеграм-каналі в четвер.

Продавці – ТОВ “Сітіенерджі” і ТОВ “Д.Трейдинг”.

Частину купленого газу буде поставлено до віртуальних торгових точок, частину – закачано до підземних газових сховищ.

“ОГТСУ виступає за прозорий ринок природного газу, об’єктивні цінові параметри та створення умов для укладення довгострокових угод”, – акцентували в компанії.

Як повідомлялося, ОГТСУ з 18 травня 2023 року почав закуповувати газ для власних потреб на УЕБ.

“ОГТСУ розширює використання біржової торгівлі та з 18 травня розпочав закупівлю природного газу для забезпечення власної господарської діяльності на організованому товарному ринку. Майданчиком для проведення закупівель визначено УЕБ”, – зазначили тоді в компанії.

Як нагадується, ОГТСУ з 25 червня 2021 року є учасником біржової торгівлі на ринку короткострокових стандартизованих продуктів. З 19 січня 2022 року компанія також використовує інформацію про ціни короткострокових стандартизованих продуктів УЕБ для розрахунку плати за добовий небаланс.

Джерело: https://t.me/gastsoua/787

administrator

Related Articles