Закарпаття знову оголосило закупівлю 30 шкільних автобусів

Київ. 8 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Закарпатська облдержадміністрація (ОДА) має намір закупити 30 нових шкільних автобусів на очікувану суму 90,13 млн грн, зокрема два – з двома місцями для школярів з обмеженою можливістю пересування.

Згідно з інформацією в Prozorro, термін поставки автобусів – до 20 грудня 2023 року.

Як повідомлялося, область уже зробила спробу закупити до початку навчального року 29 шкільних автобусів за 87 млн грн, і з чотирьох пропозицій обрали найкращу – компанії “Трак Бас” з автобусами Ataman за 86,42 млн грн. Однак 30 червня замовник скасував торги “у зв’язку зі зміною потреби в їхній кількості та змінами щодо співфінансування за рахунок місцевих бюджетів”.

Як повідомлялося, субвенція з держбюджету місцевим бюджетам на придбання шкільних автобусів у 2023 році становила мільярд грн, зокрема обласному бюджету Закарпатської області виділено 66,08 млн грн.

Автобуси в поточному році закуповують за процедурою запиту ціни пропозицій, що дає змогу їх придбання в електронному каталозі Prozorro Market.

За інформацією Мінекономіки, до початку навчального року обласні та місцеві адміністрації з 18 областей України підписали договори на закупівлю 493 шкільних автобусів.

Обов’язкова вимога – локалізація виробництва автобусів в Україні (у поточному році – 15%).

Області переважно закуповують автобуси Ataman виробництва заводу “Черкаський автобус” і “Еталон” виробництва Чернігівського автозаводу. На торгах також пропонуються автобуси “ЗАЗ” виробництва Запорізького автозаводу, зокрема, 26 автобусів цієї марки буде поставлено Волинській ОДА.

administrator

Related Articles