Речник МЗС України: Послаблення санкційного режиму проти РФ в обмін на відновлення "зернової угоди" стане перемогою російського продовольчого шантажу

Київ. 8 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Міжнародна спільнота має прагнути повернути Росію до виконання своїх зобов’язань у рамках “зернової угоди”, а не йти шляхом поступок й ослаблення тиску на неї, заявив речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко.

“Позиція української сторони залишається незмінною: послаблення частини санкційного режиму проти РФ в обмін на відновлення зернової угоди стане перемогою російського продовольчого шантажу і запрошенням Москви до нових хвиль шантажу”, – написав він у фейсбуці в п’ятницю.

Як наголосив речник українського МЗС, “міжнародна спільнота має працювати над поверненням Росії до виконання своїх зобов’язань, а не посилювати її відчуття безкарності та заохочувати до нової агресії, пропонуючи поступки”.

“Україна як один із гаранторів глобальної продовольчої безпеки готова продовжувати експорт зернових на світові ринки, зокрема в країни Африки та Азії, як у рамках Чорноморської зернової ініціативи, так і через альтернативні маршрути в Чорному морі та наземним шляхом”, – підсумував він.

Джерело: https://www.facebook.com/oleg.nikolenko.50/posts/pfbid0bPcSVdWgv4ZW1MunKT6TWU4ijtUsQr65ZKiucrDkE7YfBM3XhcZWEBPdF1qRdt4Pl

administrator

Related Articles