Кабмін уточнив ухвалене раніше рішення про обчислення середньої зарплати для компенсації за невикористану відпустку

Київ. 8 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Кабінет Міністрів уточнив ухвалене раніше рішення про обчислення середньої заробітної плати для компенсації за невикористану відпустку.

Як повідомив представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук у телеграм-каналі, відповідне рішення ухвалено на засіданні уряду в п’ятницю.

Зокрема, внесено зміни до порядку обчислення середньої заробітної плати, якими передбачено, що обчислення середньої зарплати для оплати часу відпусток, надання матеріальної (грошової) допомоги або виплати компенсації за невикористані відпустки проводиться виходячи з виплат за останні 12 календарних місяців роботи, що передують місяцю надання відпустки, надання допомоги або виплати компенсації за невикористані відпустки.

Водночас обчислення середньої зарплати для виплати компенсації за невикористані відпустки, на які працівник набув право до 31 грудня 2023 року, здійснюється виходячи з виплат, нарахованих у 2023 році.

Крім того, внесено зміни до порядку надання державним службовцям матеріальної допомоги для вирішення соціально-побутових питань у частині можливості надання матеріальної допомоги в розмірі, не більшому за середньомісячну зарплату (замість середньомісячної зарплати).

Як повідомлялося, 1 вересня Кабмін установив, що обчислення середньої зарплати для виплати компенсації за невикористані відпустки здійснюється з урахуванням виплат за робочий рік, у якому виникло право на таку відпустку.

Джерело: https://t.me/tmelnychuk/3159

administrator

Related Articles