Літаки королівських ВПС захищають вантажні судна з українським зерном у Чорному морі – британські ЗМІ

Київ. 8 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Літаки королівських ВПС останніми тижнями захищають вантажні судна, що перевозять зерно з України, після російських атак, повідомило британське видання The Telegraph у п’ятницю.

“Ми використовуватимемо нашу розвідку, спостереження і рекогностування для спостереження за діяльністю Росії в Чорному морі… У рамках цих операцій зі спостереження літаки ВПС Великої Британії здійснюють польоти над цим районом, щоб утримати Росію від завдання незаконних ударів по цивільних суднах”, – процитувало видання інформацію з Даунінг-стріт.

Згідно з повідомленням, про це стало відомо після оголошення урядом Великої Британії про проведення в листопаді міжнародного саміту з продовольчої безпеки, що покликаний з’ясувати “причини відсутності продовольчої безпеки та недоїдання”.

Очікується, що це питання обговорюватимуть на саміті G20 у Делі, у якому цими вихідними візьме участь прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак.

Як повідомлялося, Міністерство оборони Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії в опублікованому в п’ятницю звіті поінформувало, що завдяки експорту українського зерна в рамках Чорноморської зернової ініціативи на світовий ринок було поставлено понад 32 млн тонн продуктів харчування. Це привело до зниження індексу ціни на продовольство на 23% порівняно з піком у березні 2022 року. “Країни, що розвиваються, особливо виграли від зниження цін, а також від прямого імпорту зерна з України”, – йдеться в повідомленні військового відомства Великої Британії.

Джерело: https://www.telegraph.co.uk/news/2023/09/08/raf-russia-ukraine-black-sea-grain-exports/

administrator

Related Articles