Марокканські рятувальники намагаються дістатися до віддалених районів, які постраждали від землетрусу

Дубай. 11 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Солдати марокканської армії та рятувальні бригади продовжують спроби пробратися до віддалених гірських населених пунктів, щоб врятувати людей, які опинилися під завалами після землетрусу, що забрав життя майже 2,5 тис. осіб, передає агентство Associated Press (AP).

Унаслідок землетрусу магнітудою 6,8, що стався в Марокко в п’ятницю, загинули 2497 осіб, ще щонайменше 2476 дістали травми. Загалом, за оцінками ООН, постраждали близько 300 тис. осіб.

Найбільших руйнувань зазнала провінція Ель-Хауз, розташована в горах Високого Атласу. Повідомляють, що місцеві жителі допомагають рятувальникам розчищати завали.

Міністр закордонних справ Франції Катрін Колонна в понеділок оголосила про виділення EUR5 млн фондам надзвичайної допомоги для марокканських і міжнародних неурядових організацій, які надають допомогу тим, хто вижив у землетрусі.

У неділю король Марокко Мухаммед IV оголосив триденну жалобу.

Іспанія, Велика Британія, США та інші країни направили до Марокко пошукові групи та експертів у рамках зусиль із порятунку постраждалих від потужного землетрусу.

Владі Марокко допомагає й пошуково-рятувальний загін із Катару. Звідти постраждалій країні також доставили гумдопомогу.

Марокканська влада також прийняла пропозиції про допомогу від ОАЕ.

Раніше в неділю повідомлялося, що, крім перерахованих вище країн, Франція, Туреччина, Алжир та Ізраїль висловили готовність допомогти Марокко в ліквідації наслідків землетрусу.

Землетрус магнітудою 6,8 стався в Марокко пізно ввечері 8 вересня. Епіцентр залягав на глибині приблизно 11-18 км, за 70 км на південь від Марракеша. Він став найсильнішим за останні 120 років, до того ж у Північній Африці подібні стихійні лиха відбуваються порівняно рідко.

administrator

Related Articles