Qualcomm постачатиме модемні системи для iPhone ще три роки

Сан-Дієго. 11 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Qualcomm Inc. постачатиме Apple Inc. модемні системи для iPhone принаймні ще три роки.

Як ідеться у пресрелізі Qualcomm, компанія уклала угоду про постачання систем Snapdragon 5G Modem-RF для смартфонів Apple, які буде випущено у 2024, 2025 і 2026 роках.

Фінансові умови угоди не розголошують. У Qualcomm зазначають, що вони такі самі, як у попередній угоді, укладеній у 2019 році.

Apple розробляє власні модеми з моменту купівлі відповідного підрозділу в Intel у 2019 році, проте дата впровадження її власних розробок постійно переноситься, пише Market Watch.

У презентації Qualcomm, оприлюдненій у понеділок, ідеться, що частка її модемних систем у моделі iPhone 2026 року становитиме лише 20%. Отже, Apple, можливо, ставить за мету почати використання власних модемів до цього часу, зазначає видання.

Однак, коли компанії укладали попередню трирічну угоду, також ішлося про те, що частка модемів Qualcomm зменшиться до 20% до завершення терміну її дії. Проте з кінця минулого року топменеджери компаній визнавали, що Qualcomm постачає “переважну більшість” модемів для моделей iPhone 2023 року.

Попередня угода Qualcomm і Apple завершує дію цього року.

У вівторок Apple проведе презентацію, під час якої представить нові iPhone.

Акції Qualcomm додають у ціні 4,9% на попередніх торгах у понеділок, Apple – 1,3%.

administrator

Related Articles