Ціни на нафту піднімаються, Brent торгується близько $92,5 за барель

Нью-Йорк. 13 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Ціни на нафту зростають у середу після публікації даних Міністерства енергетики США, які показали несподіване зростання запасів у країні.

Вартість листопадових ф’ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures за даними на 17:55 кч становила $92,48 за барель, що на $0,42 (0,46%) вище, ніж на закриття попередньої сесії.

Ціна ф’ючерсів на нафту WTI на жовтень під час торгів на Нью-Йоркській товарній біржі (NYMEX) піднялася на цей час на $0,4 (0,45%), до $89,24 за барель.

Комерційні запаси нафти в США минулого тижня збільшилися на 3,96 млн барелів – до 420,59 млн барелів, ідеться в щотижневій доповіді Міненерго.

Запаси на терміналі в Кушингу, де зберігається нафта, що торгується на NYMEX, тим часом знизилися на 2,4 млн барелів.

Товарні запаси бензину в Штатах минулого тижня зросли на 5,56 млн барелів, дистилятів – на 3,93 млн барелів.

Експерти очікували зниження запасів нафти на 2,48 млн барелів, бензину – на 850 тис. барелів, а також прогнозували підвищення резервів дистилятів на 1,4 млн барелів.

Трейдери в середу також оцінюють звіт Міжнародного енергетичного агентства (МЕА), що прогнозує дефіцит на нафтовому ринку в четвертому кварталі.

Обмеження видобутку нафти країнами ОПЕК+ на рівні понад 2,5 млн барелів на добу від початку 2023 року дотепер компенсувалося збільшенням постачань від виробників, які не входять до альянсу, зокрема, США та Бразилії, зазначає МЕА. Однак подальше зниження видобутку ОПЕК+ на чолі з Саудівською Аравією з вересня призведе до значного дефіциту пропозиції в IV кварталі, вважають в МЕА.

administrator

Related Articles