Fitch підтвердило рейтинги Німеччини "AAA" зі "стабільним" прогнозом

Франкфурт. 18 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Міжнародне рейтингове агентство Fitch підтвердило довгострокові рейтинги дефолту емітента Німеччини в іноземній та національній валюті на найвищому рівні – “AAA” зі “стабільним” прогнозом.

Рейтинги Німеччини на рівні “AAA” враховують диверсифіковану економіку країни з високою доданою вартістю, стійкість державних фінансів, а також наявність сильних інституцій, ідеться в пресрелізі Fitch.

“Рейтинги також підтримуються позицією Німеччини як основного суверенного емітента в єврозоні, що забезпечує країні значну фінансову гнучкість. Стабільний і високий профіцит рахунку поточних операцій демонструє конкурентоспроможність експортного сектора ФРН”, – зазначають експерти агентства..

Fitch очікує, що ВВП Німеччини знизиться на 0,4% у 2023 році. Слабкі темпи зростання світової економіки і, зокрема, Китаю, негативно позначаються на експортному секторі, тоді як внутрішнє споживання страждає від, як і раніше, високої інфляції, йдеться в повідомленні агентства.

У 2024 році, за прогнозом Fitch, економіка Німеччини збільшиться на 0,7%, у 2025 році – на 2%.

administrator

Related Articles