Проєкт держбюджету-2024 передбачає 7,5 млрд грн на фінансування сфери молоді та спорту

Київ. 18 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Проєкт державного бюджету на 2024 рік передбачає 7,5 млрд грн на фінансування політики у сферах молоді та спорту.

Згідно з повідомленням пресслужби Міністерства молоді та спорту України, проєкт держбюджету пропонує спрямувати на здійснення заходів державної молодіжної політики – 72,1 млн грн; здійснення заходів з утвердження української національної та громадянської ідентичності – 22,2 млн грн; розвиток фізичної культури, спорту вищих досягнень та резервного спорту – 4 млрд 255,7 млн грн.

На підготовку та участь національних збірних команд України в літніх Олімпійських іграх, зимових Юнацьких Олімпійських іграх 2024 року, зимовому Європейському юнацькому олімпійському фестивалі пропонується спрямувати 777,4 млн грн.

На розвиток спорту серед осіб з інвалідністю та їх фізкультурно-спортивну реабілітацію пропонується спрямувати 988,8 млн грн; підготовку та участь національних збірних команд у літніх Паралімпійських іграх, зимових Дефлімпійських іграх – 1 млрд 96,9 млн грн; наукову та науково-технічну діяльність у сфері розвитку фізичної культури та спорту – 10,5 млн грн; фінансову підтримку громадських об’єднань фізкультурно-спортивного спрямування – 76,9 млн грн; розвиток спортивної медицини – 42,7 млн грн.

На субвенцію з держбюджету місцевим бюджетам на виконання окремих заходів з реалізації соціального проєкту “Активні парки – локації здорової України” у проєкті держбюджету пропонується 54,0 млн грн, а на забезпечення діяльності апарату Мінспорту – 115,1 млн грн.

“Запропонований проєкт бюджету дозволить профінансувати необхідні видатки, щоб гідно представити Україну на міжнародних спортивних аренах та забезпечити виконання пріоритетних завдань державної політики”, – заявили в міністерстві.

administrator

Related Articles