Законопроєкти щодо PEP і відновлення податкових перевірок можуть бути доопрацьовані для їх ухвалення Радою – Арахамія

Київ. 19 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Готовність Верховної Ради до ухвалення законопроєкту про довічний статус публічно значущих осіб (Politically Exposed Persons, PEP) (№9269-д) голова фракції “Слуга народу” Давид Арахамія оцінює як 50 на 50 і розраховує на його доопрацювання.

“Ми ще працюємо з Єврокомісією. Можливо, трохи хочемо доопрацювати щодо колишніх PEP: якщо ми ухвалимо цю редакцію, це означатиме, що будь-яка людина, яка була PEP 30 років тому, буде довічним PEP. У нас дуже багато негативних сигналів”, – сказав він агентству “Інтерфакс-Україна” в кулуарах інвестфоруму “Рестарт Харків” у Києві у вівторок.

Він також повідомив, що ймовірним є доопрацювання урядового законопроєкту про відновлення податкових перевірок (№10016) для того, щоб у ньому було реалізовано ризик-орієнтований підхід, який пропонував раніше парламентський комітет із питань фінансів, податкової та митної політики.

“Перевірки ми повертатимемо. Я думаю, що в тому вигляді ризик-орієнтованого підходу, тому що всі перевірки – поганий сигнал”, – зазначив Арахамія.

Голова фракції “Слуга народу” також повідомив, що найближчого тижня винесення до зали урядового законопроєкту про посилення самостійності та незалежності Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (№10060) не планують, оскільки він лише днями надійшов до Ради.

administrator

Related Articles