УЗ проведе тендер із відбору постачальника продуктів харчування в поїздах "Інтерсіті" та "Інтерсіті+" до кінця року

Київ. 26 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – АТ “Укрзалізниця” (УЗ) до кінця року проведе тендер із відбору постачальника послуг із постачання продуктів харчування для пасажирів швидкісних поїздів з урахуванням оновлених вимог, повідомив голова правління УЗ Євген Лященко.

“Так, проведемо (тендер – ІФ-У) до кінця року. Команда, яка відповідає за пасажирське сполучення, розробила нові технічні умови. Дуже детально все обговорили й затвердили їх на правлінні. Уже була зустріч із ринком. Приходили і WOG, і МХП (“Миронівський хлібопродукт”, – ІФ-У), і “Пузата хата”… – понад 50 постачальників. Відбулася відкрита дискусія, під час якої ми чесно розповіли, чого ми вимагаємо як залізниця, представили свої професійні критерії, зміни”, – сказав Лященко в інтерв’ю агентству “Інтерфакс-Україна”.

За його словами, виникло чимало запитань від операторів щодо підвищення “Укрзалізницею” відрахувань. Однак голова УЗ наголосив, що порівняно з чинним контрактом підвищення було незначним, до того ж компанія зацікавлена в збільшенні таких надходжень.

Лященко також розповів, що УЗ розробила таку бізнес-модель, щоб компанія WOG, яка кілька років постачає продукти харчування для пасажирів швидкісних поїздів, не мала жодних переваг перед іншими операторами.

“Насамперед порушуємо питання переобладнання точок продажу в поїздах “Інтерсіті”. Усі оператори будуть змушені, зокрема й WOG, якщо переможе в тендері, інвестувати кошти”, – сказав Лященко.

Раніше Антимонопольний комітет (АМКУ) знайшов ознаки порушень законодавства про захист економічної конкуренції в практиці УЗ із відбору постачальника послуг із постачання продуктів харчування для пасажирів швидкісних поїздів “Інтерсіті” та “Інтерсіті+”.

administrator

Related Articles