"УЗ" збільшила до дев'яти кількість супроводжуваних воєнізованою охороною поїздів

Київ. 28 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – АТ “Укрзалізниця” (“УЗ”) збільшила з трьох до дев’яти кількість поїздів, які патрулюються воєнізованою охороною, повідомила пресслужба компанії на фейсбук-сторінці.

Із вересня воєнізована охорона супроводжуватиме дев’ять поїздів: №29/30 Ужгород – Київ – Ужгород, №59/60 Чоп – Київ – Чоп, №85/86, №119/120 Запоріжжя – Львів – Запоріжжя, № 265/266 Ужгород – Ковель – Ужгород, № 357/358 Київ – Ворохта – Київ, ідеться в повідомленні.

В “УЗ” нагадали, що з червня 2023 року супровід охорони було відновлено в трьох поїздах: №41/42 Дніпро – Трускавець – Запоріжжя, №81/82 Київ – Ужгород – Київ та “Інтерсіті +” №712/711 Київ – Краматорськ – Київ.

“Практика супроводу поїздів воєнізованою охороною показала, що це дієвий інструмент, який дає змогу швидко відреагувати на порушення правил поведінки громадян на залізничному транспорті”, – наводяться в повідомленні слова виконавчого директора філії “Відомча воєнізована охорона” “УЗ” Володимира Александрова.

За його словами, будь-який пасажир може оперативно викликати співробітників воєнізованої охорони через провідника або начальника поїзда. Супровід здійснюють два співробітники, які перебувають у поїзді і контролюють дотримання порядку. Вони допомагають поїзній бригаді у випадках порушення пасажирами правил поведінки або під час конфліктних ситуацій. Співробітники воєнізованої охорони “УЗ” мають право застосовувати заходи фізичного впливу, затримувати і передавати правопорушників правоохоронним органам.

Супровід поїздів у русі воєнізованою охороною здійснюється з 2020 року. “Тоді в супроводі співробітників воєнізованої охорони курсували 10 поїздів, зараз уже 9 таких поїздів, і ми надалі плануємо збільшувати їхню кількість”, – зазначив Александров.

Джерело: https://www.facebook.com/Ukrzaliznytsia/posts/pfbid02jAzDUURSTyWP6MWVFhHZkiwTu1RcBc31xY6Pi8ALHAvYZXFSPqmw4rgnJArmDyttl

administrator

Related Articles