АТ "Укренергомашини" має намір створити представництво в Києві

Київ. 29 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – АТ “Укренергомашини” (Харків), понад 75,22% акцій якого належить державі, має намір створити в Києві відокремлений структурний підрозділ – представництво, випливає з порядку денного позачергових зборів акціонерів 19 жовтня.

“Доручити дирекції товариства затвердити Положення про представництво АТ “Укренергомашини” в Києві, погодити призначення генеральним директором керівника представництва”, – ідеться в проєкті рішення зборів із цього питання.

До порядку денного загалом внесено 15 питань, зокрема обрання членів наглядової ради, внесення змін до положення про наглядову раду та про принципи формування НР, затвердження організаційної структури товариства, звіт дирекції за 2022 рік, призначення суб’єкта оціночної діяльності та вибори оцінювача майна на 2024 рік.

Також знову внесено питання про затвердження переліку пошкодженого майна внаслідок повномасштабної воєнної агресії РФ, що підлягає списанню у 2023 році.

Як повідомлялося, “Укренергомашини” не могли обрати новий склад наглядової ради, оскільки Кабмін не погоджував кандидатури членів НР у зв’язку з тим, що конкурсний відбір у період воєнного стану в країні не проводять.

АТ “Укренергомашини”, понад 75,22% акцій якого належить державі, – єдиний в Україні виробник турбінного обладнання для гідро-, теплових і атомних електростанцій. Компанія також випускає, зокрема, електродвигуни для залізничного та міського транспорту (номенклатура “Електроважмашу”).

Окрім держави, серед акціонерів (на другий квартал 2023 року) значаться пов’язаний із підприємцем Костянтином Григоришиним інвестфонд “Сьомий” під управлінням КУА “Сварог Ессет Менеджмент” – 15,3416% акцій, громадянин РФ Валерій Валандін – 5,598% акцій (раніше цим пакетом володіла зареєстрована на Кіпрі Biscone Ltd., афілійована з російським холдингом “Силові машини” Олексія Мордашова).

administrator

Related Articles