Lufthansa і Air France розглядають придбання контрольного пакета TAP Air Portugal

Лісабон. 29 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Deutsche Lufthansa AG і Air France-KLM незалежно один від одного вивчають можливість купівлі контрольного пакета акцій TAP Air Portugal після того, як уряд Португалії оголосив про намір продати відповідну частку в компанії, повідомляє MarketWatch.

Напередодні рада міністрів країни схвалила приватизацію флагманського авіаперевізника.

Влада Португалії шукає великих інвесторів, які могли б придбати акції TAP Air і вкласти кошти в розвиток вузлового аеропорту в Лісабоні, а також у збільшення пропускної здатності інших аеропортів, заявив міністр фінансів країни Фернандо Медіна.

За його словами, авіакомпанія робить стратегічний внесок в економіку Португалії, у зв’язку з цим уряд зацікавлений насамперед у подальших перспективах TAP Air, а не у фінансовій складовій угоди.

Новий власник отримає доступ до розгалуженої маршрутної мережі авіаперевізника, що охоплює Південну Америку і португаломовні країни Африки.

Рішення про приватизацію TAP Air може призвести до подальшої консолідації європейської авіаційної галузі. Так, раніше Lufthansa придбала 41% акцій італійської ITA Airways, а материнська компанія British Airways International домовилася про купівлю іспанської Air Europa.

Коментуючи можливу угоду, в Lufthansa наголосили, що прагнуть до постійного збільшення частки на ринку авіаперевезень. У Air France-KLM, своєю чергою, підтвердили інтерес до купівлі та зазначили, що наразі очікують детальнішої інформації про умови продажу активів.

administrator

Related Articles