СБУ і НАБУ затримали за хабарництво голову райсуду Одеської області

Київ. 29 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – В Одеській області затримано за хабарі голову одного з райсудів Одеської області, повідомила пресслужба Служба безпеки України в п’ятницю ввечері.

“Служба безпеки спільно з Національним антикорупційним бюро викрили виконувача обов’язків голови одного з районних судів Одеської області, який вимагав гроші за “правильне” судове рішення”, – йдеться в повідомленні, опублікованому в телеграм-каналі.

Зазначається, що в обмін на хабар посадовець обіцяв місцевому жителю забезпечити позов та витребувати документи у цивільній справі.

Правоохоронці викрили керівника суду “на гарячому”: після отримання хабара та ухвалення “обіцяного” рішення на користь зацікавленої сторони.

Наразі вирішується питання про повідомлення голові райсуду про підозру за ч.3 ст.368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину. Зловмиснику загрожує до 10 років в’язниці з конфіскацією майна.

Комплексні заходи з викриття корупції проводили під процесуальним керівництвом Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Офісу Генерального прокурора.

Водночас, за даними САП, ідеться про викриття в.о. голови Комінтернівського райсуду Одеської області, який вимагав майже 50 тис. грн неправомірної вигоди.

“29 вересня 2023 року за процесуального керівництва прокурорів САП детективи НАБУ за оперативного супроводу СБУ викрили на одержанні майже 50 тис. грн неправомірної вигоди виконувача обов’язків Голови Комінтернівського райсуду Одеської області”, – зазначено в повідомленні пресслужби САП у телеграм-каналі.

Джерела: https://t.me/SBUkr/9820

https://t.me/sap_gov_ua/1685

administrator

Related Articles