Ситуація навколо Роботиного нестабільна, вважають в ISW

Київ. 2 жовтня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Ситуація на південь від Роботиного “нестабільна, складна і динамічна”, оскільки важливі польові укріплення там неодноразово переходили з рук у руки, повідомляють у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Аналітики зазначають, що росіяни регулярно проводять у цьому районі тактичні контратаки, що є частиною їхньої “глибокої оборони” проти наступальних операцій ЗСУ.

Аналіз фото та відеоматеріалів свідчить, що деякі тактично важливі об’єкти та укріплення на південь від Роботиного неодноразово переходили від однієї сторони до іншої.

“Повідомлення щодо продовження присутності російських військ у західних і центральних траншеях свідчить про те, що тактична ситуація в цьому районі є складною і динамічною”, – заявили в ISW.

Разом із тим, щодо статусу ПВК “Вагнер”, згідно з даними звіту, то він залишається незрозумілим на тлі повідомлень про переговори про майбутню співпрацю “Вагнера” з російським урядом.

Основні бойові елементи ПВК розкидані по декількох країнах, включно з Білоруссю, Центральноафриканською Республікою, Лівією та Малі, і немає чітко визначеного єдиного лідера угруповання.

У ISW зазначають, що нібито командування бойовиками взяв на себе 25-річний син колишнього лідера Євгена Павло Пригожин і зараз він нібито веде переговори з урядом РФ про повернення ПВК до бойових дій в Україні.

ISW перегляне свою оцінку перспектив відродження групи “Вагнера” як ефективної військової організації, якщо вона успішно відновиться як велика унітарна організація під керівництвом Росгвардії, Міністерства оборони Росії або подібних відомств.

Джерело: https://www.understandingwar.org/backgrounder/russian-offensive-campaign-assessment-october-1-2023

administrator

Related Articles