Пілоти United Airlines схвалили проєкт угоди про підвищення зарплати на 40%

Чикаго. 2 жовтня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Пілоти американської авіакомпанії United Airlines, дочірньої структури United Airlines Holdings, більшістю голосів підтримали проєкт угоди з перевізником, що передбачає збільшення заробітної плати на 34,5-40,2% протягом чотирьох років, повідомляє CNBC.

Підсумкова сума угоди становить близько $10,2 млрд, заявили в профспілці Air Line Pilots Association, що представляє інтереси працівників.

Угода також передбачає перегляд положень трудового контракту, пов’язаних із робочим графіком, лікарняними, відпустками та пенсійними виплатами.

Раніше про суттєве підвищення розміру винагороди пілотів оголосили дві інші найбільші авіакомпанії США – Delta Air Lines і American Airlines Group.

Успіх профспілок у переговорах із роботодавцями пояснюється значною нестачею пілотів, багато з яких залишили галузь під час пандемії.

Дефіцит фахівців відповідної кваліфікації в США, за оцінками аналітиків Jefferies, досягає майже 10 тис. і, як очікується, зберігатиметься протягом багатьох років на тлі зростання кількості авіаперевезень.

Вартість паперів United Airlines слабо змінюється під час попередніх торгів у понеділок. З початку поточного року акції компанії подорожчали на 12,2%, тоді як індекс S&P 500 за той самий період зріс на 11,7%.

administrator

Related Articles