СБ погіршив прогноз зростання ВВП Китаю в 2024 р. до 4,4% з 4,8%

Вашингтон. 2 жовтня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Світовий банк погіршив прогноз збільшення ВВП Китаю в 2024 році до 4,4% з очікуваних у квітні 4,8%.

Оцінку економічного зростання на поточний рік збережено на рівні 5,1%, повідомляється у звіті СБ.

Прогнозується, що 2023 року зростання в країнах Східної Азії та Тихоокеанського регіону, що розвиваються, становитиме 5%, наступного року – 4,5%. Раніше передбачалося підвищення на 5,1% і 4,8% відповідно.

Без урахування КНР економічне зростання в регіоні очікується в районі 4,6% цього року і 4,7% у 2024 році. Попередній прогноз становив 4,9% на обидва роки.

Негативний вплив на економічну ситуацію в Китаї чинитимуть внутрішні проблеми, включно зі слабкістю сектору нерухомості, зростанням боргу і старінням населення.

“Регіон Східної Азії та Тихоокеанського регіону і далі демонструє найшвидші темпи зростання і динаміки розвитку регіону в світі, навіть за ослаблення темпів , – сказала віцепрезидентка Світового банку з цього регіону Мануела Ферро. За її словами, для збереження високих темпів економічного зростання “в середньостроковій перспективі знадобляться реформи для підтримки конкурентоспроможності промисловості, диверсифікації торговельних партнерів і розкриття потенціалу сектора послуг”.

СБ підвищив прогноз зростання економіки Індонезії у 2023 році до 5% з раніше очікуваних 4,9%. Оцінка на наступний рік залишилася на рівні 4,9%.

administrator

Related Articles