ЦБ Австралії зберіг базову ставку на рівні 4,1% четвертий місяць поспіль

Сідней. 3 жовтня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Резервний банк Австралії (RBA) у вівторок ухвалив рішення залишити розмір ключової процентної ставки на рівні 4,1% річних.

Таким чином, ЦБ не змінює ставку за підсумками четвертого засідання поспіль. Її значення перебуває на максимальному рівні з початку 2012 року.

Рішення банку збіглося із середніми оцінками аналітиків, які наводить Trading Economics.

З травня 2022 року австралійський ЦБ збільшив ставку сумарно на 400 базисних пунктів.

“Інфляція в Австралії пройшла пік, але, як і раніше, занадто висока і залишатиметься такою ще якийсь час”, – заявила глава RBA Мішель Буллок, яка провела перше засідання на цій посаді.

За прогнозами центробанку, зростання споживчих цін продовжить сповільнюватися і наприкінці 2025 року повернеться до цільових 2-3%.

“Для забезпечення розумних термінів повернення до цільової інфляції може знадобитися ще дещо посилити грошово-кредитну політику, але це так само залежатиме від статистики і змін в оцінці ризиків, – наводяться слова Буллок на сайті ЦБ. – Під час ухвалення рішень рада керівників звертатиме пильну увагу на події у світовій економіці, тенденції, що стосуються витрат населення, і прогнози щодо інфляції та ринку праці”.

Безробіття при цьому поступово зростатиме і наприкінці наступного року становитиме близько 4,5%, очікує регулятор.

administrator

Related Articles