Зеленський обговорив із прем'єром Італії наступний пакет військової допомоги, зокрема зміцнення української ППО

(розширена, додано текст після 6-го абзацу)

Київ.5 жовтня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із прем’єр-міністром Італії Джорджі Мелоні, під час якої сторони обговорили оборонні потреби України та наступний пакет військової допомоги Італії.

“Під час нашої зустрічі Джорджі Мелоні та я підтвердили міцне українсько-італійське партнерство. Я подякував Італії за її принципову та послідовну підтримку в захисті нашої свободи, наших людей, наших родин. Я поінформував прем’єр-міністра про перебіг нашого контрнаступу та наші пріоритетні оборонні потреби. Ми обговорили наступний пакет військової допомоги Італії, зокрема шляхи зміцнення нашої протиповітряної оборони”, – написав Зеленський у соціальній мережі Х (раніше – Twitter).

Також президент повідомив, що сторони обговорили ключові виклики безпеці Європи, зокрема гібридні загрози від РФ.

“Ми маємо захистити наш континент від використання Росією зброї у сфері продовольства, енергетики, міграції та інших питаннях. Захист України від російської агресії означає також захист усієї Європи від усіх загроз і дестабілізації, що їх провокує Кремль. Зокрема і в Африці, де Росія дестабілізує цілі країни”, – наголосив Зеленський.

Глава української держави та глава італійського уряду також обговорили майбутнє головування Італії в G7.

Зеленський подякував Мелоні за те, що підтримка України буде одним із головних пріоритетів Італії, а також за готовність узяти ініціативу з відбудови Одеси.

Як повідомляє пресслужба глави української держави, під час зустрічі сторони також обговорили питання укладення двосторонньої угоди між Україною та Італією про безпекові гарантії на базі Спільної декларації G7 про підтримку нашої країни, ухваленої на саміті НАТО у Вільнюсі цього року.

Джерела: https://twitter.com/ZelenskyyUa/status/1709888540526481759

https://president.gov.ua/news/u-granadi-prezident-ukrayini-zustrivsya-z-premyer-ministerko-86113

administrator

Related Articles