"ДТЕК Нафтогаз" розпочав найбільшу у своїй історії 3D-сейсміку

Київ. 5 жовтня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – “ДТЕК Нафтогаз” розпочав найбільший у своїй історії проєкт 3D-сейсмічних досліджень, повідомляється на сторінці компанії у фейсбуці.

Проєкт охоплює територію двох наявних родовищ і однієї нової ділянки. Загальна площа досліджень становить близько 1 тис. кв. км.

Результати обробки нових сейсмічних даних дадуть змогу “ДТЕК Нафтогаз” підвищити ефективність розробки вуглеводнів та збільшити видобуток на наявних родовищах і виявити нові поклади.

“Ми змістили фокус з утримання видобутку на виснажених запасах у бік пошуку нових перспективних потужностей та освоєння нових площ. Це дозволить нам повернутися до зростання видобутку в середньостроковій перспективі”, – пояснили геологи компанії.

Як повідомлялося, “ДТЕК Нафтогаз” 2022 року видобув 2 млрд куб. м природного газу (2021 року – 2,06 млрд куб. м). У 2023 році компанія має намір інвестувати у видобуток газу $120-130 млн. 70% цих коштів буде спрямовано на розробку нових родовищ.

Компанії, що входять до “ДТЕК Нафтогаз”, у листопаді 2022 року придбали на відкритому аукціоні право на розробку двох газових родовищ у Полтавській області: Майорівської площі за 1,102 млрд грн і Бірківсько-Зіньківської – за 211 млн грн.

administrator

Related Articles