Моравецький пообіцяв блокувати міграційний пакт ЄС на саміті в Гранаді

Мадрид. 5 жовтня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький пообіцяв не допустити узгодження нового міграційного пакту ЄС, який пропонує правила розподілу мігрантів на території країн Євросоюзу, передає агентство ЕФЕ.

“Я збираюся на саміті в Гранаді накласти жорстке вето на проєкт”, – наводить слова з виступу Моравецького його канцелярія.

“Слід поставити одне дуже важливе запитання: чому ми маємо погоджуватися на цей диктат Брюсселя? Ми з цим не згодні. Це створює сталу проблему, і це означає запрошення до Європи ще сотень човнів із нелегальними мігрантами”, – сказав польський прем’єр.

Проєкт про перерозподіл мігрантів усередині території Євросоюзу пропонує загальні правила, які застосовуватимуться в разі виникнення проблеми непередбачуваного та масового прибуття мігрантів, які шукають притулок у ЄС, як це відбувалося у 2015-2016 роках.

Окрім Польщі, проти цього пакту виступає Угорщина, а під час обговорення його тексту Італія також висловлювала невдоволення й оскаржувала деякі його частини. Крім того, Австрія, Чехія і Словаччина на етапі підготовки проєкту утримувалися від голосування.

administrator

Related Articles