Прогноз економічних показників, гібридний рис і авіасполучення – огляд китайських ЗМІ

Шанхай. 12 жовтня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Зростання ВВП Китаю в третьому кварталі може перевищити 4%, на що вказує низка позитивних факторів, заявив головний економіст China Minsheng Bank Ван Цин, слова якого наводить видання Securities Daily.

Очікується, що роздрібний продаж у вересні зріс приблизно на 5,5%, чому сприяла низька база порівняння. Також прогнозується значний підйом внутрішнього туризму через Азійські ігри, що проходили в Ханчжоу, і “золотий тиждень” (святкові дні, які цього року тривали з 29 вересня до 6 жовтня). За оцінками експерта, темпи підвищення промислового виробництва можуть відновитися до 4,7% на тлі деякого поліпшення внутрішнього і зовнішнього попиту, а також зростання готовності підприємств поповнювати запаси.

Тим часом головний аналітик з макроекономіки China International Capital Corp. Чжан Веньлан прогнозує зростання промвиробництва на 4,3% у вересні. Ван Цин, який обіймає аналогічну посаду в Golden Credit Rating, очікує збільшення ВВП КНР на 5,5% у четвертому кварталі, пише Securities Daily.

Ethiopian Airlines планує розширити присутність на китайському ринку за рахунок запуску нових рейсів, використовуючи Аддіс-Абебу, столицю Ефіопії, як “ворота” до Африки, повідомив генеральний директор авіакомпанії Месфін Тасью в інтерв’ю агентству “Сіньхуа”. Зокрема, нещодавно Ethiopian Airlines почала здійснювати вантажні авіаперевезення до міста Ченду.

Тасью також відзначив збільшення кількості інвесторів і бізнесменів, які літають з Китаю в Африку і назад. За його словами, наразі Ethiopian Airlines здійснюють польоти до п’яти міст (Пекін, Гуанчжоу, Шанхай, Ченду і Гонконг), при цьому загальна кількість щотижневих рейсів становить 52, з яких 28 пасажирські.

Пасажиропотік через пекінський міжнародний аеропорт Дасін (Daxing) у поточному році перевищив 30 млн осіб, пише Global Times. За даними на 11 жовтня, обсяг перевезень вантажів і пошти становив близько 570 тис. тонн. Авіакомпанії, що працюють в аеропорту, здійснювали польоти за 202 маршрутами, що з’єднують 185 міст.

Китай продовжує збільшувати площі посадки гібридного рису, пише China Daily.

Якщо середня врожайність рису в 50-60 рр. минулого століття становила 170 кг/му (15 му становлять 1 га), то нині вона досягла 470 кг/му, заявив науковий співробітник Академії сільськогосподарських наук провінції Хунань Бай Ляньян на симпозіумі, присвяченому 50-річчю успішного виведення високоврожайного гібридного рису. Наразі в країні щорічно висаджують понад 17 млн га гібридного рису, що дає змогу годувати 80 млн осіб, зазначив він.

administrator

Related Articles