Штупун: 80% ворожих обстрілів за добу припало на авдіївський і мар'їнський напрямки, ворог безуспішно намагається прорвати нашу оборону

Київ. 13 жовтня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – На таврійському напрямку за добу ворог провів 49 бойових зіткнень і здійснив 831 артилерійський обстріл, 80% з яких – авдіївський і мар’їнський напрямки, повідомив речник Об’єднаного пресцентру сил оборони таврійського напрямку Олександр Штупун.

“У зоні відповідальності ОСУВ “Таврія”, зокрема на авдіївському напрямку, противник не полишає спроб, безуспішно, прорвати нашу оборону. За останню добу на таврійському напрямку ворог завдав 27 авіаційних ударів, провів 49 бойових зіткнень та здійснив 831 артилерійський обстріл. 80% із них – це авдіївський і мар’їнський напрямки, тобто Донецька область”, – сказав Штупун в ефірі національного телемарафону в п’ятницю.

За словами спікера, українські воїни досить ефективно “проріджують лави окупантів, спускають їх із бронетехніки на землю”.

“Ворог продовжує атаки і в пішому строю, поки що в них є заряд, але ми працюємо над цим. Усі наші сили і засоби знищують ворога, і сподіваюся, що скоро все стабілізується”, – сказав Штупун.

Він зазначив, що українські сили очікували наступ ворога на Авдіївку, захопленням якої росіяни хочуть показати хоч якусь “знакову перемогу”.

“Ворог трохи накопичив сили і кинув їх на авдіївський напрямок. Тому що більше йому показати нічого. Скрізь на інших ділянках фронту він або в активній обороні, або в глухій. Є спроби наступу вгорі в ОСУВ “Хортиця”, у нас вирішив кинути сили на Авдіївку, щоб підбадьорити свій народ, військових”, – пояснив спікер.

administrator

Related Articles