Ставки іпотечних кредитів у США збільшуються 5-й тиждень поспіль – Freddie Mac

Нью-Йорк. 13 жовтня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Ставки за іпотекою в США збільшилися за підсумками п’ятого тижня, перебуваючи на максимальних рівнях з грудня 2000 року.

Середня процентна ставка за 30-річними кредитами цього тижня піднялася до 7,57% річних порівняно з 7,49% тиждень тому, за даними державної іпотечної корпорації Freddie Mac. Роком раніше вона становила 6,92%.

П’ятнадцятирічні кредити надаються наразі в середньому під 6,89% річних проти 6,78% тижнем раніше і 6,09% рік тому.

Freddie Mac розраховує середні ставки на основі даних від приблизно 80 організацій, що надають іпотечні кредити по всій країні. Ставки не враховують потенційні комісії та інші виплати, пов’язані з іпотекою.

“Уже п’ятий тиждень поспіль ставки за іпотечними кредитами зростають, оскільки ринкова та геополітична невизначеність продовжує посилюватися, – зазначає головний економіст Freddie Mac Сем Гатер, слова якого наведено в повідомленні. – Хороша новина полягає в тому, що економіка і доходи населення продовжують зростати впевненими темпами, але ринок житла, як і раніше, стикається зі значними обмеженнями в доступності будинків. У результаті купівельний попит залишається на мінімумі за останні три десятиліття”.

Традиційно вартість іпотечних кредитів з невеликим відставанням повторює динаміку прибутковості американських держоблігацій, яка, зі свого боку, чутливо реагує на підвищення ставки Федеральної резервної системи і прогнози щодо її динаміки в майбутньому.

administrator

Related Articles