ЗСУ тримають оборону поблизу Авдіївки й продовжують контрнаступ, за добу було 68 бойових зіткнень – Генштаб ЗСУ

Київ. 13 жовтня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Сили оборони України відбили атаки окупантів на куп’янському, авдіївському, лиманському, мар’їнському, шахтарському та запорізькому напрямках, водночас продовжують наступальну операцію на мелітопольському, наступальні (штурмові) дії на бахмутському напрямку, завдають окупаційним військам втрат у живій силі й техніці, виснажують ворога вздовж усієї лінії фронту.

“На авдіївському напрямку наші захисники мужньо тримають оборону, відбили 10 атак ворога в районі населеного пункту Авдіївка та понад 15 атак у районах Кераміка, Тоненького, Сєвєрного, Первомайського, Нетайлового Донецької області”, – повідомляється в оперативній інформації щодо російського вторгнення станом на 18:00 п’ятниці, оприлюдненій на сторінці Генерального штабу ЗСУ у фейсбуці.

Оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною. Протягом доби відбулося 68 бойових зіткнень.

“На куп’янському напрямку українські воїни відбили 12 атак ворога в районах Синьківки, Іванівки та Кислівки Харківської області. (…) На мар’їнському напрямку протягом доби сили оборони успішно відбили близько 10 атак ворога в районі Мар’їнки Донецької області. (…) На шахтарському напрямку ворог вів безуспішні штурмові дії за підтримки авіації в районі населеного пункту Старомайорське Донецької області. (…) На запорізькому напрямку противник безуспішно намагався відновити втрачене положення в районі Роботиного Запорізької області”, – йдеться у зведенні.

На лиманському напрямку сили оборони відбили атаки ворога в районі Макіївки Луганської області.

На сіверському та слобожанському напрямках окупанти зберігають військову присутність у прикордонних районах, продовжують обстрілювати українські населені пункти з території РФ, нарощують щільність мінно-вибухових загороджень уздовж державного кордону з Україною.

На волинському та поліському напрямках, за даними Генштабу, оперативна обстановка без суттєвих змін, ознак формування наступальних угруповань з боку Білорусі немає.

Джерело: https://www.facebook.com/GeneralStaff.ua/posts/pfbid02YmAzedHYJSPM5DWKGHG5XLFmCpZ6y2rDYCC2hw5WafyVLPNPUKdgdbNiti6nZNnVl

administrator

Related Articles