Наглядову раду "Нібулону" залишив Жиль Меттеталь

Київ. 20 жовтня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Наглядову та консультативну раду ТОВ “СП “Нібулон”, одного з найбільших операторів зернового ринку України, залишив Жиль Меттеталь.

“Після більше ніж п’яти років на посаді члена наглядової та консультативної ради “Нібулону” для мене настав час рухатися далі. Це було вкрай почесно так тісно співпрацювати з компанією, яка зробила великий внесок у розвиток України та глобальної продовольчої безпеки”, – навела слова Меттеталя пресслужба компанії у фейсбуці.

“Я знаю, що “Нібулон” залишиться провідною агробізнесовою компанією, яка принесе ключові переваги економіці та людям в Україні”, – додав він.

“Нібулон” подякував Меттеталю за те, що він пройшов важливі трансформаційні етапи розвитку компанії та підтримував її протягом важких 1,5 року війни.

Жиль Меттеталь – фахівець із понад 30-річним міжнародним досвідом у питаннях фінансування сільського господарства та агробізнесу. Понад п’ять років входив до складу наглядової ради “Нібулону”, він також обіймає позицію незалежного директора ради директорів керуючої компанії Astarta Holding N.V.

ТОВ СП “Нібулон” створено 1991 року. До російського військового вторгнення зернотрейдер мав 27 перевантажувальних терміналів і комплексів із приймання сільгоспкультур, потужності для одноразового зберігання 2,25 млн тонн продукції АПК, флот із 83 суден (із них 23 буксири), а також володів Миколаївським суднобудівним заводом.

“Нібулон” до війни обробляв 82 тис. га землі в 12 областях України та експортував сільгосппродукцію до більш ніж 70 країн світу.

Зернотрейдер 2021 року експортував максимальні за час свого існування 5,64 млн тонн сільгосппродукції, досягнувши рекордних обсягів постачання на зовнішні ринки в серпні – 0,7 млн тонн, у четвертому кварталі – 1,88 млн тонн і в другому півріччі – 3,71 млн тонн.

Втрати “Нібулона” від повномасштабного військового вторгнення РФ сягнули $400 млн. Наразі зернотрейдер працює на 30% потужностей і створив спеціальний підрозділ для розмінування сільгоспземель.

Джерело: https://www.facebook.com/photo?fbid=1076229157108050&set=a.783592413038394

administrator

Related Articles