Disney може продати індійський бізнес, який оцінюють у $10 млрд, конгломерату Reliance – ЗМІ

Мумбай. 23 жовтня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Індійський конгломерат Reliance Industries Ltd., контрольований Мукешем Амбані, близький до купівлі операцій Walt Disney Co. в Індії, повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на інформовані джерела.

За словами джерел, американська компанія може продати контрольну частку у своєму індійському бізнесі – Disney Star, який вона оцінює в $10 млрд.

Reliance вважає, що ці активи коштують $7-8 млрд, зазначили деякі джерела.

Сторони обговорюють угоду, за якої Reliance оплатить покупку грошовими коштами й власними акціями, а Disney збереже за собою міноритарний пакет в індійському бізнесі. Вони можуть оголосити про угоду вже наступного місяця.

Джерела зазначають також, що остаточного рішення Disney поки що не ухвалила й усе ще може відмовитися продавати індійський бізнес.

Disney отримала Star India в рамках угоди щодо купівлі нею розважальних активів 21st Century Fox у 2019 році. Цей бізнес вважався одним із найцінніших активів Fox, придбаних Disney.

Минулого року, однак, Star India втратила права на потокове мовлення популярних матчів Індійської прем’єр-ліги (IPL) з крикету, які відійшли компанії Амбані. Star India зіткнулася з відтоком користувачів, однак зберегла свою частку ринку.

Reliance також уклала багаторічну угоду з Warner Bros Discovery Inc. на трансляцію в Індії серіалів HBO, які раніше Disney демонструвала в країні.

Акції Disney втрачають у ціні 0,4% під час попередніх торгів у понеділок. З початку поточного року їхня вартість знизилася майже на 5%.

administrator

Related Articles