СБУ затримала за хабарництво чиновника АМКУ

Київ. 23 жовтня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Чиновника Антимонопольного комітету України (АМКУ), який вимагав хабар у підприємців за непритягнення до відповідальності за виявлені порушення, затримано в Києві, інформують у Службі безпеки України в понеділок.

“Кіберфахівці Служби безпеки ліквідували корупційну схему у Північному міжобласному територіальному відділенні Антимонопольного комітету (АМКУ). У результаті комплексних заходів у Києві затримано посадовця відділу досліджень та розслідувань цієї держустанови, який налагодив злочинний механізм одержання грошей від підприємців”, – ідеться в повідомленні відомства в телеграмі.

За інформацією української спецслужби, посадовець вимагав хабарі у представників комерційних структур, щоб проігнорувати виявлені в них порушення антимонопольного законодавства і не вживати щодо них адміністративних санкцій.

“Задокументовано, як держслужбовець “обклав даниною” місцеву компанію, яка займається оптовою торгівлею хімічними засобами і технікою для очистки. За $8 тис. посадовець обіцяв керівнику підприємства “вирішити питання” щодо ненакладення на нього штрафів за порушення, виявлені під час перевірки”, – зазначається в повідомленні.

Співробітники СБУ задокументували одержання чиновником першої частини неправомірної вигоди та затримали під час передачі йому наступного траншу.

На підставі зібраних доказів затриманому повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою). Наразі він перебуває під вартою. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину, зокрема перевіряється інформація про можливу причетність до оборудки інших посадовців АМКУ.

Комплексні заходи з викриття корупційної схеми проводилися спільно з Національною поліцією за процесуального керівництва Київської обласної прокуратури.

Джерело: https://t.me/SBUkr/10067

administrator

Related Articles