ПриватБанк затвердив перший лізинг у межах програми з John Deere агрокомпанії "Ставровський"

Київ. 27 жовтня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Агропідприємство “Ставровський” (Одеська обл.) отримає в лізинг комбайн John Deere S780 вартістю 15 млн грн під 2,2% річних на п’ять років, це перша затверджена ПриватБанком (Київ) лізингова угода в межах спільної програми пільгового придбання сільгосптехніки John Deere у кредит або лізинг, повідомила пресслужба ПриватБанку в п’ятницю.

“ПриватБанк планує стати головним партнером John Deere в Україні”, – заявив член правління Привату з питань малого та середнього бізнесу (МСБ) Євген Заіграєв у коментарі агентству “Інтерфакс-Україна” в п’ятницю.

Він зазначив, що фінустанова завжди активно співпрацювала з дилерами техніки John Deere.

“Після відновлення фінансування з початку війни, а саме з червня 2022 року, ми вже профінансували техніки John Deere на суму понад 1 млрд грн”, – зазначив Заіграєв.

Він вважає, що нещодавнє підписання партнерської програми з американським виробником сільськогосподарської техніки має подвоїти поточні результати держбанку за цим брендом.

Зазначається, що рішення щодо лізингу було ухвалено за спрощеною процедурою з мінімальним пакетом документів.

Згідно з інформацією на сайті John Deere, наразі її партнерами з кредитної та лізингової співпраці в Україні виступають Райффайзен банк, ПроКредитбанк, Креді Агріколь Банк, державний Ощадбанк і ОТП Лізинг.

Раніше Ощадбанк, який наприкінці липня уклав із John Deere Financial угоду про партнерство, повідомив про намір збільшити свою частку в продажі у кредит сільгосптехніки цієї компанії до 50% у наступному маркетинговому році.

Як повідомлялося, Приват і Deere&Company, представлена John Deere Financial, уклали угоду про співпрацю та запуск партнерської програми з фінансування купівлі сільгосптехніки в кредит і лізинг.

Партнерська програма між ПриватБанком та John Deere передбачає пільгові умови фінансування з процентними ставками від 0,01% річних у гривні та авансовим платежем від 20%. Максимальний термін фінансування – до п’яти років. Також програма передбачає пріоритетний розгляд заявок і швидкі рішення з мінімальним пакетом документів.

За даними Нацбанку України, на 1 вересня 2023 року ПриватБанк за розміром активів посідав 1-ше місце (782,31 млрд грн) серед 64 банків, що діяли в країні, і друге – за кількістю відділень на території країни (1 131).

Як свідчать дані YouControl, сільськогосподарський виробничий кооператив (СВК) “Ставровський” було засновано у 2000 році зі статутним капіталом 34,46 млн грн. Серед кінцевих бенефіціарів агропідприємства значаться Віталій Аріков і Василь Братінов із рівними частками в 50%.

administrator

Related Articles