ФДМ виставив на приватизацію в листопаді Рівненський радіотехзавод, що не працює, і ще низку активів

Київ. 31 жовтня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Фонд держмайна (ФДМ) України в листопаді проведе понад 50 онлайн-аукціонів із приватизації, оголошена стартова вартість усіх лотів становить близько 133 млн грн, повідомляється на сайті фонду.

Найбільша пропозиція приватизації держмайна в листопаді: держпакет 50%+1 акція ПАТ “Рівненський радіотехнічний завод”, стартова ціна якого – 121,6 млн грн. Дата проведення торгів – 7 листопада.

“Починаючи з 2013 року підприємство не провадить діяльності, штатні працівники відсутні. На балансі товариства перебувають сім об’єктів нерухомості загальною площею 68795 кв. м. Об’єкт розташований на земельній ділянці загальною площею 11,3 га”, – наголошується в повідомленні.

На сторінці ФДМ у фейсбуці зазначається, що новий власник має погасити 12,5 млн грн (станом на 31 серпня) заборгованості підприємства із зарплати та 1,8 млн грн перед бюджетом.

“Це один із найбільших лотів на Рівненщині за всю історію малої приватизації”, – уточнили у ФДМ.

Крім цього, на аукціон 28 листопада виставлено майновий комплекс ДП “Західукрзакордоннафтогазбуд” (Івано-Франківська обл.) за стартовою ціною 3 млн грн, 14 листопада – групу об’єктів із переробки деревини на Волині (зокрема шість цехів, котельню, побутове приміщення) за стартовою ціною 1,5 млн грн.

Серед виставлених об’єктів також не використовувана з 2017 року двоповерхова адмінбудівля в Одеській області площею 429,7 кв. м (стартова ціна 1,3 млн грн); двоповерхове адмінприміщення у Вінницькій області площею 342 кв. м (1,2 млн грн); будівля, що перебуває в оренді, площею 114 кв. м у Вінниці (0,9 млн грн).

Крім того, найближчим часом очікується оголошення аукціонів із продажу майнових комплексів ДП “ТВК” (Одеська обл.), ДП “Івано-Франківський комбінат хлібопродуктів” і ДП “Техніка” (Київ).

“Проте приватизація – це не тільки про продаж державних підприємств, серед інших пропозицій можна знайти і досить бюджетні, як наприклад будівлі ветлікарні на Львівщині, нежитлової будівлі у Тернопільській області або адмінприміщення на Одещині. Також на приватизаційних аукціонах можна придбати не лише нерухомість, а й автомобілі, як-от Audi А8 та Skoda Octavia”, – резюмується в повідомленні ФДМ на сайті.

administrator

Related Articles